Wednesday, October 12, 2005

Niagara Falls















Niagaraya yaklasirken suyun dumani binalarin tepesine dogru yukseliyor.Hava cok sisli zannediyorsunuz ama oyle degil..Ve birden yagmur yagmaya basliyor.Sonra birden kesiliyor.Donuste ayni yerden gecerken tekrar yagmur yagmaya baslayinca anliyorsunuz ki Bu yagmur degil selalenin etrafa sicrattigi sular.Ama cok guzel oluyor...Selalenin etrafi cok renkli.Birsuru casino ve 5 yildizli oteller var.Cok guzel bakilan bir cevre.Rengarenk cesit cesit binalarla dolu.Cok canli bir hayat var orda.Kucuk bir Las Vegas sanki..















Burasi da Niagaranin "at nali" denen buyuk bolumu.Kanada tarafindan bakinca anladim ki baya tehlikeli gorunuyormus botla oraya gitmek.Biz gayet rahat bir sekilde bota binmistik.Ama karsidan bakinca wawww dedim icimden..

















Yazin ortalarinda Niagaraya gitmistik.Zaten bize cok yakin bir mesafede...Kanada'ya gidenler hep karsi tarafi ovmuslerdi.Kanada tarafindan goruntu cok daha guzel diye..Gercekten de oyleymis.Suyun ihtisami ve siddeti bana Allah'in Cebbar ismini hatirlatti...Amerika'da olup da muhakkak gorulmesi gereken bir yer.Niagarayla ilgili animsadigim tek kotu sey, donuste speed limit cezasi yemis olup 150 dolarcik odemek zorunda kalisimiz... yukaridaki iki resim ayni yerin iki tarafta da cekilmis hali.Koprunun gorundugu resmi Kanada tarafindan cektim.Bu bolum Niagaranin kucuk kismi.







2 comments:

ebru said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ebru said...

150 dolarcık mııı:) hiiih.. Ya abla öyle ballandıra ballandıra anlatmışınkii,şimdi eskisinden daha çok istiom oraya gelmeyi..yani ben kanada tarafından görmesemde olur,bana amerika tarafı yeterde artar bileee:))Babamı kandırmanın bi yolu olmalı ama neeee???:)