Thursday, February 17, 2011

Bebisim 22 gunluk oldu bile..Nasil gecti anlayamadim..Halbuki hamileligimin son gunleri gecmek bilmiyordu..Simdi ise zaman isik hiziyla akip gidiyor..Hizla buyuyor Banu bebek..

Dogum gunune gelince yine olmadik isler kovaladi bizi..Herseyden once o sabah kalktigimizda hava -24 dereceyi gosteriyordu..Camlar bir parmak buz tutmustu..Hayatimin en soguk kis gununu gordum..Banu boyle bir kis gunu dogdu iste..Nail Emrem yaz gunesim, Banum da kis gunesim oldu..Sabah 5 de yola ciktik..Annem zavallicik ici pir pir yolculadi bizi..Nail emre misil misil yataginda hicbiseyden habersiz..Kizimin son tekmelerini saya saya hastaneye gittik..Hastanenin on kapisi bile kardan uzdan kapaliydi, acil girisinden girdik..Doguma geldik deyince beni sancilanip geldim sanip hemen tekerlekli sandalye hemsire filan cagirdilar..Biz de yok randevuluyuzu biz sezeryan olacak dedik..yine de oturttular ve hazirlik odasina girdik..NTS baglandi damar yolu acildi, onluk giydirildi..ve bitmek bilmeyen o bir saat beklenmeye baslandi..Daha once ultrasonumu yapan teknisyen Andrea geldi..izin istemisti benden dogumuna geliyim mi diye..Ameliyathaneye gectik..Ismail disarda kaldi..Spinal anestezi icin igne vuruldu..Bu arada bir hemsire damar yolumu baska bisey zannedip pat diye cekti cikardi..Damar yolu iptal..Zaten heyecanli oldugum ve ayrica oda buz gibi oldugu icin butun damarlarim cekilmisti..4 tane damar yolu denediler ve 4. de bulabildiler o da benim yardimlarimla..O an tamam dedim basima gelecek var. Veee olaylar zincirleme gelmeye basladi..Once acaip bir bulanti..bir yandan karnim kesiliyor bir yandan oguruyorum..kusmak istiyorum..Bulanti sonra gecti neyse..veeee Banunun sesi..Ciyak ciyak ilk cigliklari..Ismail resimlelekle mesgul..Ben soruyorum bir yandan agliyorum..nasil, kime benziyo, saclari var mi, kac kilo..Adriana yanima geliyor foot printlerini gosteriyor..O da aglamis..She is so beautiful diyor..Banuyu olcup bicip kundakladiktan sonra gogsume koyuyorlar..Allaha sukrediyorum..Doktoruma tesekkurlerimi soyluyorum defalarca..Sip sak olu bu nasil bir hiz diye..
Sonra ayaklarim cozulsun diye bizi baska bir odaya aliyorlar..Banu da yanimizda..basbasa bir iki saat..Kizimla birbirimizi tanimaya ,alismaya calisiyoruz..Hep gogsumde..Opuyorum opuyorum..Ayaklarimi oynatmaya baslayinda suite aldilar bizi..Ismail de annemle Nailemreyi almaya eve gitti..
Nail emrenin ilk tepkisi ellerimdeki igne izlerini gorunce "sana noldu anne" dedi..Gozleri doldu..Uzuldu yavrum..Sonra Banuyla tanisti..
Ikinci gun ilk ayaga kalktigimda o korktugum sey basima geldi anladim..Spinal headache denen anestezinin %1 gorulebilen bir sendromu oldu..Siddetli bas ve boyun agrisi..ayaga kalkamama, gunlerce caffein almak icin kola ve kahve icme iskencesi ( kaffein tek ilaci bu meretin) ve 6 gunun sonunda yeter artik cikalim hastanden deyip eve donduk.Elhamdulillah eve dondukten sonra duzeldim..

Iste bu bizim hikayemiz..Zorlu bir surec gecirdim.moralim cok bozuldu..Hastanede uzun sure kalma korkusu..Belimden baska bir operasyon yapilabilme ihtimali cok korkuttu beni..Hep geride kalani dusunuyor insan.Gercekten anne olmak ne agir bir yukmus bunu da anladim..Cunku kendini degil evdeki diger cocugunu, yeni dogmus yavrunu dusunuyorsun..Daha once kendim icin cok dua etmezdim..Ama simdi artik Allahim omrumu uzat, bana bu yavrulara yetecek kadar uzun omur ve saglik ver diye dua ediyorum..

Velhasili kelam ikinci kez anne olma duygusunu da tattim..Farkli bir evlat sahibi de oldugum icin Allaha sukrediyorum..Allah onlarin acisini bana gostermesin..Beni de onlara layik bir emanetci eylesin..( amin)

3 comments:

Anne ve Bebisi said...

Masallah yaa :) Allah saglikli, hayirli, bereketli, uzun omur versin insallah :) Allah 4 hatta abisninkiyle 6 gozden ayirmasin tatli Banu'yu :))

gunlukcugum said...

cok ama cok sevindim iyi olmaniza!bana ev adresini gonderirmisin kucuk bir hediye gondermek istiyorum)
bende doguma giderken rana eslemi birakip gitmek cok dokunmustu bana!rabbim evlatlarimizla guzel saglikli uzuun omurler versin(amin)....

Sinejan said...

Ablasi, yazini okurken gozlerim doldu, ara vererek devam ettim, ne guzel bir duygu annelik. Msn'de bir sorun var galiba mecburen buraya yaziyorum. Tekrar tebrik ederim Allah anali babali abili saglikla buyumesini nasip etsin. Opuldunuz Allah'a emanet...