Saturday, October 25, 2008

guzel bir haftanin ardindan

Aslinda guzel bir ay mi deseydim..Bu siralar fazla yazamadim farkindayim.Takip eden arkadaslar niye yazmiyorsun dedi..Son iki haftadir ciddi bir uyusukluk yasadim.Mide bulanmasi, bas agrilari ve asiri uyku halleri farkli yorumlara sebep oldu..Kimse aaaaa yoksa demesin cunku yok oyle birsey.Hatta doktora da gittim.Mavsimle alakali olabilecegini soyledi..Neyse simdilik iyiyim..

Gunler yogun..Yazacak ne cok sey olmus.Oncelikle kendimden baslayayim.State Departmanina gonderdigim okulla ilgili belgeler kabul aldi.Yani mezun oldugum okulu direk kabul ettiler.Yani okul okumama gerek kalmadi.Alttan ders falan filan..Sadece burada da mezun olan her ogrenciye uygulanan sertifika sinavini almam gerekiyor...Sadece dedigime bakmayin 4.5 saat suren ve cok kapsamli bir sinav.Benim okulda gorduklerimden cook daha detayli seyler.Tabii ingilizce olunca sinav iki kat zorlasiyor..Ocak ayi basinda girmeyi planliyorum..Gecme umudum pek yok ilk sefer.Gecersem kendimi asmis olurum herhalde..ama ikincisi icin ins.Basladim hazirlanmaya.cok agir ilerliyorum..Sozluk cok ihtiyacim olan sey.Bu da hizimi azaltiyor.Ozelliklede medikal terimler..Her neyse bende sinav heyecani var..

Gelelim Nail Emreye..Cok zorluyor beni..Ozellikle uyku zamani..Gece iki kere uyaniyor.Bana cok alisti..Zor uykuya daliyor..Gun icinde de hep dipdibeyiz tabii.Arkadaslara gidiyorum ,onlar bana geliyor..Ama kimsenin cocuguyla kaynasmiyor..Hep yanimda.Elimi tutup beni de cocuklarin yanina goturmek istiyor.Ne yapacagim bilmiyorum.Bu durum cok rahatsiz ediyor beni..
Acaip takintilari var..Arabanin anhtari surekli elinde.Gece onsuz uyumuyor.Ve gece uyaninca elinde olamdigi icin kiyamet kopariyor. "bizim addalanimiz nerde" diye bagiriyor.
Bir de 1ytl miz var.O kaybolursa yandik.Cunku baska para istemiyor.E ben de burda durmadan nerden 1 ytl bulayim..Ceyrekler de o boyda ama aradaki farki bildigi icin " e-eeee ben booyyuk bara ittiyom" diye itiraz ediyor..
Onun disinda cok tatli..Hergun bizi daha cok sasirtiyor..Ve hergun daha fazla sey paylasiyoruz..Cok dikkatli..Bugun gozume surdugum yesil kalem cok dikkatini cekti ve korkarak " annecim senin gozune noldu" diye gozumu oksaya oksaya sordu..
Balik nemo, Nail emre memo diyor; hergun mutlka seyrettigimiz film oldu..Memonun soylediklerini soyluyor..artik filmlerden kelimeyi birak cumle kapiyor. Hatta bunu bilgisayar otomatip alert verdi bir program icin. Has updated dedi.Nail emre de kosup "apdedit annneee" dedi..
Alt arka azilarimi cikti 15 gun once..Biraz sikintili gecti galiba.Ben sonra farkettim.Yani huysuzdu o hafta.Niye boyle diye dusunurken. bir baktim disler coktaaaan cikmis..Hic farketmemisim..
Oyuncak sikintisi cekiyorum..Cok guzel iki oyuncak aldim ama cocugun kafasi karisacak eminim..Alfabedeki harflerin cikarmalarini aldim..Ahsap kaliba her harfi oturtuyorsun..Puzzle gibi..her harfin altinda da o sesle baslaya bir sey var.Mesela A harfinin altinda ucak resmi var anlami airplane oldugu icin..B harfinde kelebek var butterfly oldugu icin..Ben harfleri turkce ogreteyim diye dusunuyordum ama firsat kalmadan Nail emre harfleri ogrenmis iki gunde..Yalniz soyle ogrenmis..A harfini gosteriyorsun "bu ne oglum " " Ucak"harfini gosteriyorsun anahtar diyor..B harfine top, E harfine fil..Gecenlerde ismailin uzerindeki t-shirt te yazilar vardi, oradaki harfleri tek tek sayiyormus..Ama "ucak ,mumutta, vak vak ordek,anahtar..." diye gidiyor..Ismail de anlamamis ne diyor bu diye beni cagirdi..Aaaaa birbaktim cocuk farkli bir dilde okuma ogrenecek..Butun harflerin bir anlami var artik nail emrenin zihninde..Bakalim ne olacak ilerde..
Eveeeet artik resimlere gecelim..

Bayramdan hemen once Konsolosluktaki Turklerle bayramlasma toplansinda Hayrunnisa Gul ile ufak bir muhabbet ve bir resim anisi oldu bize..Nail Emreyle biraz konustu Hayrunnisa hanim..Nail Emrede Hayrunnisa hanimin yanagini oksayip "biz ucaga binicez anneanneye ditcez" dedi..

Aksam saatleri babayi beklerken..


Bu hafta sonu gittigimiz park.Guzel sonbahar resimleri yakalarim diye gittik ama henuz daha erken..

Kizarmaya baslayan agaclar..

Tazi..Hem cok seviyor ici gidiyor hem de korkuyor.Ayni ben..


Futbol sahasinda antrenman yapan cocuklarin topunu aldi..Kendi topunu kenara atip..


Hava guzel zannettim gunese aldanip..Burnum havuc gibi cikmis.Ama arka fon cok hostu..


Ve son foto..Artik nail emreyi tutmak cok zor.Zorla oturarak beraber resim cekildik..








2 comments:

Kuaybe said...

Bir "zorlayan bebiş" de bende var..

Allah hepimizin yardımcısı olsun..

bielifmiktari said...

Allaha sukur bu birkac gundur cok iyiyiz.Nazar etmiyim.Uykulari duzeldi..Deliksiz uyuyor hem de sabah 9-10 a kadar..Ben de erken kalkarsam gunum cok bereketli geciyor o yuzden..