Sunday, September 14, 2008

Merakta birakmayalim

Herkese merhaba..
Epey uzuuun bir aradan sonra sizlerin karsisindayiz..Meraklanan arkadaslarin da merakini giderelim.
Nailemre sunnet olmadi..Cunku daha iki gunluktu sunnetini oldugunda.Herkesin rotasini sasirtan Rota Virusu bize de ugradi sagolsun.Hem de ne ugramak.
Olayi soyle anlatayim efendim..
Ramazandan bir gun once Istanbuldan geldik..Ama gelmeden 4-5 gun once nailemre geceleyin 2 kere kustu..Sonra da ishal oldu..Ben hic kondurmadim..Herhalde usuttu ya da baska bir virustur diye..Bu sekilde nasil ucaga binerim diye kara kara dusunmeye basladim..Neyse ki 3 gune biraz toparladi.Ishali devam etti birazcik ama..
Sonra biz evimize kavustuk..Mutlu mesut Ramazan yasiyoruz..Ramazan cadirlari kuruldu, hergun orada iftar yaptik..Nail emre de iftarlarin parkta olmasindan dolayi oyuna doydu.Bu arada Ismail hergun iki posta parka goturdu Nail emreyi..Geldigimizin tam birinci haftasi cuma aksami, iftar icin disari cikma hazirligi yapiyorduk..Ben biraz corba icireyim dedim..Daha yarisini bitiremeden (Nailemrenin o bakisini hic unutamam) bana oyle bir bakti ki, sanki " anne birazdan igrenc bisey yapicam sakin bana kizma" der gibi..Karninda acaip bir gurultuyla birlikte butun yediklerini cikardi, sabahkiler de dahil..Evvelki gece serin oldugu ve uyurken de karnini actigi icin midesini usuttu diye dusundum..Hic konduramiyorum kuzuma hastaligi cunku hic hasta olmadi gibi bisey..Neyse gecti gecti dedim..Arabaya bindik.Yolda ikinci defa..Yok dedim bu cocuk hasta.Eve donelim hemen.Eve donduk daha feci kustu ve pesine acaip bir sekilde " merhaba ben rota virusuyum" diye adeta bagiran bir ishal...artik suphem yok rota virusu bu..Napalim napalim.Bekleyecegiz.Surekli susadim anne suuu diye yalvaran ,aciktim diye aglayan ve her verdigim minicik yudumu ,lokmayi kati katina kusan oglum 7 saate perisan oldu.Geceye dogru uykusunda bile kusunca kaptik goturduk hastahaneye..Hastanede de 7-8 kere kustu.Gozleri dibe coktu,dudaklari catladi ve renki sarardi.Yani dehidrationa girdi.Hemen seruma bagladilar ve bu gece burdasiniz dediler..Biz serumla iyilesir diye umitlenirken o gece de kotulesti. Bir turlu kusmasi durmuyordu.O durmadigi icin gida alamiyordu..Her neyse kabus dolu 4 gun hastanede gecti.Cuma gecesi girdik sali oglen ciktik..Simdi cok sukur kaybettigimiz kilolarimizi almaya ugrasiyoruz.
Bu aralar salgin varmis ve biz de resmen paranoyak olduk.Surekli eller yikaniyor, nailinkiler yikaniyor falan..Atlattik cok sukur..
Babasiyla parka gitti yine..Benim de iftara arkadasim gelecek..
bir sonraki postta Turkiye turlarimizi anlatmaya baslarim yavas yavas.
Herkese sevgiler..

5 comments:

yastuf said...

Cok ecmis olsun en kisa zamanda kaybettigi kg lalari geri alir nal Emre cik ins...

Anne ve Bebisi said...

Elifcim cok gecmis olsun. Cocuklar bir kac gunde cokuveriyorlar hastaliktan yazik:( Kaan da gecenlerde rotavirusune yakalandi:( Atlattik cok sukur.

Su kaybini onlemek icin bir sivi var. Sekerli+tuzlu su gibi bir sey. Ishal baslar baslamaz icirince sivi dehydration'i onleyebiliyor. Ama tabii onu da alinca cikarmamasi lazim ki ise yarasin:(

Neyse, tekrar gecmis olsun, bir daha kimseye ugramasin:)

OZY- said...

Çook geçmiş olsun, biz de 2 kez yakalandık o virüse, üstelik 2. si 1. den beterdi. İnşallah Nail Emre bir daha yakalanmaz.

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) said...

Geçmiş olsun.
Rabbim beterinde korusun.

İnşallah dah da iyi haberlerinizi alırız.

ipek said...

Çok geçmiş olsun:(
ben elif'e hamileyken yakalanmıştım umutla birlikte. ne berbat bi hastalık old. çok iyi bilirim. haftasonumuz acilde serum yiyerek geçmişti.
kilo kaybetmiş gibi değil annesi. göbiş yerinde maşallah!