Friday, February 19, 2010

Ilk kez kendimi bu kadar yilgin,bikkin ve aidiyetsiz hissediyorum..15 gundur cok hastayiz.Nailemre de ben de..Nailemre cok daha agir geciriyor..Antibiyotik fayda etmedi bugun baska bir generic denemeye basladik..Kusmaya da basladi..Kendi kendimi surekli sakinlestirmeye calisiyorum..Kendi hastaligimi dusunemiyorum bile cunku buna imkan yok.Ismail cok mesgul..Nailemre kusuyor ishal ihtiyaclari var cocugun..gucumu toplayip toplayi yettirmeye calisiyorum..Ilk kez bu denli hayatimdan amerikadan herseyden ama herseyden nefret ettim.Bu sehirden, bu gitmeyen srekli beyazliktan,soguktan, sakinlikten,yalnizliktan..Bir pause dugmem olsa da bir sure durdurabilsem keske herseyi..

Burada yasamak istemiyorum..Hayatimi bu seklide surdurmek de istemiyorum..Ama elimden hicbirsey gelmiyor..Nailemre mutlu buyusun istiyorum.Yalniz olmasin istiyorum..Cunku o da benim gibi sevgiye doyamayan bir cocuk..Hep sevilmek istiyor..Ve biz yet-e-miyoruz..

Lutfen bu buhranli hastalikli donemi atlatmamiz icin dua edin..

Sunday, February 07, 2010


Gunler uzun ve soguk geliyor bana..Hava yine de umdugumdan iyi..Daha dogrusu gecen senelere gore daha iyi oldugunu soyluyorlar ama ben sevemiyorum buranin iklimini..Zaten kisi hic sevmem, sonbahari da Kat kat giyin, cocugu kat kat giydir, gelince kat kat soyun, cocugu soyundur..cok yorucu bir mevsim kis bence..Biran once bahar gelsin, ayakkabimizi terligimizi giyip,cantamizi alip cikalim..

Nail emreyin nasil oyalasam diye dusunup duruyorum..Odasini susledik beraber..cikartmalar aldik ,duvara yapistirdik..Oyun hamurlariyla oynadik ama kirmizi olanindan yedigi icin hepsini onun gozunun onunde cope attim..Daha once de yapmisti cunku..bir daha yersen cope atarim demistim..nitekim oyle oldu..Gecen gun markette gordu hamurlari..bunlardan bana almazsin cunku ben onlari yedim diye bastan sucunu hatirlatti bana..sonra ispirtolu kalemler aldik..pastel boyalar ve kuru boyalar kesmedi..ispirtolular da guya washable.. kagittan baska hicbir yero boyamayacagina soz ver dedim..soz verdi ama koltugu boyadi..ve lekesi cikmadi..onlari da okula gidene kadar sakladik..kuru boyalara devam..
Resim yetenegi bazen cok ciddi beni hayrete dusuruyor..ama bazen de duz cizgi bile cizmiyor..sanirim modunda olmasiyla alakali..
Ben 10 hastaligi devam ediyor..internetten izliyor hergun birkac bolum..Gecen gun Walmarttan Ben 10 saati aldik..Cocuk kiyafetleri bolumunde de pijama takimini bulunca ikimiz de uctuk havalara..2 gundur ustunde..Saat bileginde iz yapti artik..Gece de tabii ki onunla yatiyor..
Dun aksam esimin okuldaki calisma arkadaslari yemege geldiler..
Menum: dalyan kofte, patates ve bezelye esliginde
Spagetti
Tarhana corbasi
salata
hashali irmikli tatli..

Bu tatliyi annemin komsusu Necla ablada yemistim..hashas pek bir moda olmus son zamanlarda..Ondan almistim tarifini..Gercekten cok lezzetli ve pratik bir tatli..Kesinlikle tavsiye edilir...
Ucakta gelirken basladigim ask romani bitmek uzere..normal sartlarda 3 gunde bitecek bir kitap ama cogunlukla okumayi unuttugum icin uzadi kaldi elimde..Ama coook zevk alarak okuyorum..Elif Safagin bilgisine ve yetenegine gercekten hayran kaldim..Mahrem romanini okumustum..Tarzi cok ama cok degismis...Ask cok kalabalik bir roman..Orhan pamugun Benim Adim Kirmizi sina da benzettim kurgulanma bicimini..Onu da begenmistim ama bu cok daha bana hitap eden bir kitap...Neyse okunmasini tavsiye ediyorum..
Bugunluk bu kadar olsun bakalim...
Resimlerle basbasa birakiyorum sizleri..



Dedenin resmi..







Ben 10 Kahramani


Cok mutluyuz,,Ben 10 olduk..



Artik ruyalarimizda kelebekler ucusuyor..





Kendini kedi hissettigi zamanlarda girdigi kutu..



Baska bir serbest cizim..Itfaiye ve polis arabasinin karisimi bir arac..Arkadaki cizgiler itfaiye merdiveni..Arabanin uzerindeki yuvarlaklar da polis isiklari..






Kaplumbaga..