Monday, May 17, 2010

Dun baktim da Nail Emreye ,Allahim dedim ne cabuk buyudu..Nasil gecti 4 sene hic anlayamadim..Daha doyamiyorum gunlerine ama isik hiziyla gecip gidiyor..Icim burkuldu..Arkasindan bakarken hizli hizli bisikletinin pedallarini cevirip, montu arkasindan ruzgarla havalanirken bir tuhaf oldu icim..Hem sukrettim..Cok sukur kazasiz belasiz gecirdik diye hem de daha doyamadim diye uzuldum..
Zaman...cok acimasiz..Hic beklemiyor..Akiiip gidiyor sen de agzin acik kalakaliyorsun oyle..Ne cok sey var halbuki sirada..bir omre sayili yillara nasil sigdirir insan..







Monday, May 03, 2010

rush rush...

Offfff ne zor biseymis bu okul isleri..gercekten buyudukce dertleri de buyuyor..Buffaloda tabii ki herzamanki gibi okul islerimiz ters gitti..Buffalo bizden nefret ediyor biz de Buffalo dan..buraya tasinirken ev bakmaya hep okul nasil diye sorarak basladik..cunku istedigin okula cocugunu gonderemiyorsun..kendi mahallendeki okula gondermek zorundasin..dolayisiyla zenginler ve beyazlar iyi okullarin oldugu semtlerde, fakirler ve zenciler de kotu okullarin oldugu muhitlerde oturuyor genellikle..muhitin fiyatini ilk olarak etkileyen sey okul..Yani school district..biz de ismailin isine ve diger turklere 30 km uzakliktaki bir semti sectik..en iyi okul district bu diye..ama gel gor ki zamani gelince ogrendik ki bizim sehir okul olarak ikiye ayrilmis..bana yurume mesafesindeki okula degil de 10 km lik uzakliktaki bir okula dahilmis bizim adres..bunu ogrenene kadar da zaman gecti ve kayitlar doldu..ve biz simdi waiting listteyiz..yer acilirsa cagiracaklar..
Aslinda gondermesem nolur..zaten 4 yasinda..burda 5 yasinda devlet okuluna basliyor cocuklar..ama ben de 5 yasindan once pre-k e gidip biraz alismasini istiyorum..sadece 2.5 saat surecek okul gunde ve bu nail icin iyi olacak diye dusunuyorum..
Taaaa gittim school districtteki kadinla filan konustum.nolur benim cocugumu alin diye...ama nothing..
Neyse bizim evin cok yakininda bir church var..kilise..Ama bir egitim ocagi diyebilirim..yani neye benziyor bizdeki...hmmmmm dusunuyorum..bulamadim..kuran kursu degil..neyse..kilise ama kiliselik yapmiyor..bir vakif gibi bisey..orasi da 3-4-5 yas cocuklara hizmet veriyor..buranin yine districtine bagli olarak..oraya gittim..tabii tereddutlerim var..coook guzel ,temiz, harika bir yer..siniflar mukemmel otesi..Mudur bayanla gorustum..benim dini anlamda cocugumu buraya gondermekte tereddutlerim var ne ogretiyorsunuz diye..Yani cross filan getirmeyi, arada kiliseye goturmek filan var mi ..kadinda gayet anlayisli karsiladi ve hic bize gore sakincali seyler olmadigini acikladi..allahtan ve Onun dunyayi yaratmasindan bahsedebildiklerini soyledi..
sonra biz biraz derin muhabbete girdik..bunlar protestanmislar..katoliklerden farkiniz ne diye sordum..kem kum etti..Katolikler biraz daha simgesel inannislari var ve hz. meryeme de tanri gibi tapiyorlar dedi..biz de sadece Allah Allahtir. dedi..falan filan boylece iki mezheb farkini da biraz daha idrak etmis oldum..ama kadini cok sevdim..kucaklayip opesim geldi..hickimseye boyle yakinlik hissetmedim..
velhasili kelam bizim nail emre okullu oldu..yine de diger okuldan yer acilirsa oraya kaydiricam ama simdilik okulu burasi...allah hayirli ugurlu etsin insallah...
amaaaan zaten nail emre onlarin hikayelerini dinleyip anlayana kadar zaten sene bitmis olacak..bu yuzden cok da dert etmiyorum..Insallah pisman olmayiz..turkiyeden okuyanlar icin cok korkunc gorunuyor bu yaptigim biliyorum ama Allahin izniyle kotu bisey olmayacak...