Monday, October 05, 2009

Hazan mevsimi yine...

Sonbahar...hic sevmem..Sadece renklerini severim o kadar..Hep bunalimli olurum, icim daralir..Kasim olunca hepten kararir icim..Yagmurlar, karanlik odalar..gunduz bile isiklari acmak zorunda kalmak.. Hep bunaltmistir beni..sonbahar cocugu olmama ragmen ne yagmuru ,ne ruzgari ne de bulutlu havalari severim..ama Renkler.....Renklerine hastayim sonbaharin..Bu aksam yakinimizdaki parka gittik..Bir kac kare cekeyim diye ama donduk..Buffalo Ekim ayinda kar yagan bir iklime sahip oldugu icin biz nerdeyse bir aydir kaloriferlerimizi calistiriyoruz..Tabii disarlar hepten kis gibi..O yuzden parkta fazla kalamadan bir kac resim cekebildim..Yerler de bir kac gundur araliksiz yagan yagmurdan dolayi balcik durumundaydi..Balcik demisken camuru da hic sevmem..bunu da eklemis oldum..

Ben bunalimli bir sezonu acinca tabii Istanbul yollari gorundu bana..Fazla bile kaldim bu sene..15 ay olacak gitmeyeli ve bu Nail Emre dolagali rekor bir sure..Bugun aldim biletimi..27-eylul/ 10 -ocak arasi oglusum ve ben yolcuyuz hayirlisiyla..

Geleyim burada bahsetmek istedigim, henuz cicegi burnunda hali yikama makineme..Bissel proheat 2x..Siddetle, ozellekle evi hali kapli olanlara tavsiye ediyorumm..buyuk rahatlikmis..Ben bir de su tankina camasir yumusatici koyuyorum azcik..Ev missler gibi kokuyo.artik hic ev supurmuyorum..Haftada bir aciyorum guzel makinemi..Bir guzel yikiyorum odalari..

Ev kadinligi konusunda epey yol katettim..Tarhana, domates konservesi, uzum yapragi salamurasi, evde ekmek yapimi...Kendimi asmisim gercekten..Buffalo bendeki cevherleri ortaya cikardi..Yeni sehrime tesekkur ediyorumm.

Nail emrenin repliklerine gecelim biraz da..

Anne: Naiiiiilllll..
Nail :Nee
Baba: Oglum anneye ne denmez buyur anne diceksin..
Nail: Buyur anne Neeee..
Anne: Gulmekten kopar..


Anne: Canim benim senin agzini icerim ben..
Nail:Hayri agzimi icme sonya nasil yemek yiyerim ben..
Anne:O zaman senin gozlerini iceyim ben..
Nail: Ama o zaman da (gozlrini acip kapatir ,kirpistirir) boyle nasil yaparim ben..( gozun henuz gormeye yaradigini idrak edememis herhalde, sadece acip kapamaya yaradigini saniyor)


Babasiyla telefonda konusan Nail: Baba cok para kazandin mi, cok para kazan ben anneme, sana bi de kendime uuupuzun bi tren alicam..

Uzun zamandir Nail emreye bisey aligimizda tesekkur etmesi gerektigini soyluyorduk..Ama mumkun degil etmiyordu..En sonunda gecenlerde " ben onu deyemeyorum" diye itiraf etti..Soyleyemedigi icin tesekkur etmiyormus zavallicik..simdi ogrendi..Tesekkurlerrrr diyor..

Sabah ilk is..Ben genele uyuyor oluyorum..yatak odasina gelip, sanki gunu yarilamisiz da unutmusuz gibi, gozleri simsis vaziyette kostura kostura gelip" aaaaaaaaa anne ben bugun gergedanimi yemedim" Gergedan da bizim animal shape multi vitaminler..Bir tanesi gergedan seklinde..Vitaminin adi gergedan oldu kaldi..

Veee son olarak..Bir yas daha yaslanmanin huznunu ve buruklugunu yasarken, bir yandan da olgunlasmanin tadini cikariyorum desem mi diye dusundum simdi yazarken..Eveeet 33 yasimi bitirdim..ama hic gosteriyor muyum allah askina..Insan hissettigi yastadir..Ben hala 24 yasimdayim..Uzun yillardir..allah saglik ,huzur mutluluk verdikten sonra her yasi baska guzel insanin...Yeter ki sevdikleriyle beraber olsun, saglikli olsun..Yillar oyle de boyle de geciyor..

Bu gecelik de bu kadar..Dersime devam edeyim ben kaldigim yerden..















Friday, October 02, 2009

Bu sene kendimi nedense daha bir hamarat olma yolunda hissediyorum..Artik anneme bile tarif vermeye basladiysam,bu bunun bir isareti olmali degil mi..

Tarhanami yaptim, domateslerimi konserve yaptim, asma yapraklarimi topladim salamura yaptim, ekmek yapimina evde basladim, artik disardan ekmek almiyoruz..Aslinda hamaratlik Buffaloya tasinmakla birlikte artti..

Evde duzemimi oturttum...hersey yerli yerinde..Pek dagilmiyor ve en guzeli de pislenmiyor..bunun en onemli sebebi de evin hali kapli olusu..Basindan bero haliflex olayini hic sevmem..Hep parke olsun istedim simdiye kadar.Nj de oyleydi de ama Amerikada evler cok eski oldugu icin tozu dumani bitmiyor..Ben kucukken ara mahallelerde otururken bile evimiz burdaki kadar toz olmazdi..Resmen tozun yagdigini goruyorum gun boyu..Hal boyle olunca parke evleri de sil sil sonu yok..bir de bel fitigi eklenince yer silmek cok kulfet haline geldi..sagliksiz magliksiz ama hali buyuk rahatlik vesselam..

Eeee tabi hali olunca da ustten bir supur gec olmaz..Uzun zamandir almayi dusundugum, arkadaslardan odunc alarak idare ettigim hali yikama makinesini aldim..Bissell Proheat 2X..

Harika birsey..herkese tavsiye ederim..Ozellikle evi hali hapli olanlara..Ustelik normal fiyatinin 90dolar altinda bulunca atladim tabii hemen ve hic dusunmeden aldim..Ve de cok memnunum..Artik hic ev supurmuyorum.Haftada bir yikiyorum o kadar..



Gelelim Nail emreyle neler yapiyoruz..Ismail namaz surelerini yuklemisti bilgisayara..Talimli sekilde bir adam bir cocuk pespese okuyorlar..surekli onu dinletiyorduk ve butun surelerin birkac ayeti aklinda yer etmis nail emrenin...Cok faydasini gordugumuzu simdi daha iyi idrak ettim..ezerlemesi kesinlikle daha kolay olacak bu sekilde, cunku kulagi dolmus oluyor..



Uykular cok fena..surekli duzenimiz degistigi icin hala bensiz uyumuyor..Ben yanina ya da odasinda yere yatiyorum o sekilde uyuyor ve dalana kadar defalarca beni kontrok ediyor" gitmedin dimi anne, salona gitme tamam mi ben cok korkuyom" "ben sana sariliyorum ki seni kotu adamlar kacirmasin diye" gibi seyler soyleye soyleye uykuya daliyor..En fazla 3 saat sonra kalkip yatak odasina geliyor gecenin 1-2 si gibi...bas bas bagiriyor' Hani sen gitmicektin niye biraktin beni" diye..Butun gecem yatak odasi ve nail arasi mekik dokuyarak geciyor..Bebekken daha rahattim buyudukce bana duskunlugu artiyor...El ele goz goze diz dize yasiyip gidiyorum oglumla..